Met deze waterkefir starter maak je in een hand omdraai waterkefir vol probiotica. Deze starter bevat gedroogd poeder, daardoor hoef je niet continue je kefirkorrels hoeft te onderhouden. Dat maakt deze starter tot de ultieme manier om wel gezonde waterkefir te brouwen, maar zonder al te veel gedoe. Dus ga jij graag voor gemak, ben je veel van huis waardoor je niet goed voor je kefirkorrels kunt zorgen of wil je op vakantie je dagelijkse glas probiotica niet missen? Ga dan voor deze poederstarter.
Let wel! Deze poeder worden geen waterkefirkorrels. Je start een volgende batcha telkens met reeds bereide waterkefir; Bewaar 200ml waterkefir als starter voor je volgende batch waterkefir. Uit 1 sachet kun je tot maximaal 8 keer waterkefir maken.
Waterkefir starter
1. Kies een afsluitbare pot van dik glas.
2. Los in de pot de poeder uit 1 sachet op in een liter water. (of 200ml reeds gefermenteerde waterkefir)
3. Voeg daar 2 eetlepels suiker aan toe en roer tot het poeder volledig is opgelost. Optioneel kun je 1 vijg en een kwart citroen toevoegen.
4. Sluit de pot en laat 48u fermenteren bij kamertemperatuur (17-21ºC)
5. Tijdens het fermentatieproces ontstaat er koolzuurgas. Als je veel activiteit en bubbels ziet, dan ontlucht je de pot handmatig door hem zo kort mogelijk even open en dicht te doen.
6. Na 48 uur is je waterkefir klaar. Verwijder de eventueeel gebruikte citroen en vijg, daarna kun je het opdrinken of tot twee weken bewaren in de koelkast. Let wel! Bewaar 200ml waterkefir als starter voor je volgende batch waterkefir. Uit 1 sachet kun je tot maximaal 8 keer waterkefir maken.