top of page

Gevriesdroogde yoghurt cultuur voor maximaal 1000L plantaardige yoghurt.

 

Met deze cultuur maak je een Vegan yoghurt die werkelijk dik wordt wanneer je deze maakt met soyamelk. Deze yoghurt is rijk aan probiotica en vitaminen, maar wordt niet gevoed met dierlijke melksuikers. De cultuur zelf is ook volledig zonder dierlijke zuivel gekweekt.

 

Wanneer je deze cultuur gebruikt met andere plantaardige melksoorten dan soja yoghurt, dan wordt het eindresultaat minder dik. Het zal echter wel alle probiotica en vitaminen bevatten.

 

Vegan yoghurt cultuur

€ 14,95Prijs
incl.BTW
Aantal
Vanaf 21 april is deze startercultuur beschikbaar bij FERM. Alle pre orders worden dan meteen verzonden.
  • 6 gram gevriesdroogde starter voor 60L of 1000L vegan yoghurt. Door eerst een moederbatch  te maken, haal je maximaal 1000L vegan yoghurt uit deze verpakking.

  • 1. Mix de inhoud van 1 sachet met een paar lepels plantaardige melk.

     

    2. Roer todat het een glad mengsel, zonder klontjes,vormt.

     

    3. Voeg het mengsel toe aan 2 liter plantaardige melk. 

     

    4. Sluit de pot af en zet op een plek waar het 17-21˚

     

    5. Na 24 uur zit je plantaardige yoghurt boordevol probiotica en kun je het opdrinken of in de koelkast bewaren, wil je de kefir echter nog zuurder hebben, laat de het dan nog maximaal 12 uur door fermenteren.

     

    Houdt van elke batch die je maakt twee eetlepels yoghurt apart, om je volgende batch mee te maken ivp van met de poeder uit het sachet. Je kunt dit tot 4 á 5 keer doen. Check de link hier onder om nog veel meer yoghurt uit de starter poeder te halen.

     

    TIP:  Lees HIER hoe je van je eerste batch vegan yoghurt een Moeder batch maakt, waardoor je veel langer met je sachets kunt doen; tot wel 500L.

     

  • Facebook
  • Instagram

© 2025 Ferm fermentatie 

bottom of page