top of page
Fermentatie recepten
Hier vind je twee soorten recepten. Enerzijds zijn er de fermentatie recepten, om zelf aan de slag te gaan met fermentatie. Hierin wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je het ferment opstart, wat je eventueel in tussentijd moet doen en wanneer het klaar is. Anderzijds vind je hier onder ook recepten van gerechten waarbij fermenten worden gebruikt zoals bijvoorbeeld gegrilde aubergines met miso karamel.
Zoeken
Margot
14 nov 20241 minuten om te lezen
Augurken soep
Bij augurken denk je vast niet meteen aan soep. Tenzij je Oost Europese roots hebt, want daar is augurkensoep een alom bekend gerecht....
590
Margot
11 nov 20241 minuten om te lezen
No waste Kimchi pannenkoekjes
Ken je dat? Van die herfstdagen waar op buiten een waterig zonnetje schijnt, en waar je na, het werken in de tuin, binnen bij een...
560
Margot
2 sep 20241 minuten om te lezen
Mak 막 kimchi oftewel; ge-MAK-kelijke kimchi
Wanneer mij gevraagd wordt naar "het" kimchi recept dan stel ik steevast de vraag welke soort kimchi ze bedoelen. Dit schept altijd wat...
2390
Margot
30 aug 20242 minuten om te lezen
Mu 무 kimchi
Die lange witte wortel die je wel eens bij de groenteboer hebt zien liggen. Die noemen we in Nederland rettich. Hij smaakt radijsachtig...
1350
Margot
4 jul 20241 minuten om te lezen
Gazpacho met gefermenteerde tomaat
In de zomer zijn er weinig gerechten waar ik zo van geniet als van gazpacho. Ik maak deze koude soep dan ook in allerlei varianten. En...
870
Margot
3 jul 20241 minuten om te lezen
Eindelijk gefermenteerde tomaatjes zonder schimmel
Als je denkt dat fermenteren bij mij altijd goed gaat, dan heb je het mis. Ik experimenteer er graag op los en dat is onlosmakelijk ook...
2960
Margot
21 jun 20241 minuten om te lezen
Pompoensoep met gekarameliseerde ui, gember en miso
Inmiddels is het voorjaar bijna voorbij en doen de planten op het pompoenenveldje flink hun best om in de herfst nieuwe pompoenen af te...
710
Margot
8 mei 20242 minuten om te lezen
Wilde bloemen & rabarber soda
Deze gefermenteerde frisdrank is als een wandeling door de natuur. Verfrissend en verrassend simpel om te maken.
2140
Margot
10 apr 20241 minuten om te lezen
Vier de lente met aubergines van de bbq met sticky miso karamel
Het eerste lenteweer van het jaar laat zich weer zien. De eerste lente-achtige dag moet bij altijd gevierd worden, daar steken we elk...
490
Margot
25 mrt 20242 minuten om te lezen
Appel cider Azijn, het basis recept
Als je graag wil beginnen met fermenten, maar je door de bomen het bos niet meer ziet, dan heb ik hier een perfect starters recept. Als...
3490
Margot
19 mrt 20242 minuten om te lezen
Waterkefir basisrecept
Ben jij op zoek naar een manier om gezonder te leven zonder dat het al te veel moeite kost? Misschien weet je dan al dat je door middel...
4820
Margot
18 mrt 20242 minuten om te lezen
Paarse wortels pickles met tijm
Kan jouw week wel wat kleur gebruiken? Vul dan op maandag een paar potten met mooie kleurrijke groenten en serveer ze volgend weekend al...
1810
Margot
13 mrt 20241 minuten om te lezen
Kombucha basisrecept
Kombucha wordt steeds populairder, je vindt het tegenwoordig in elke supermarkt en op menig drankkaart in de horeca kun je dit gezonde...
6790
Margot
8 mrt 20241 minuten om te lezen
Aardperensoep met spliterwten miso
Als ik een miso proeverij geef dan maak ik daar steevast een soepje bij. Geen miso soep zoals je deze kent uit Japanse restaurants, maar...
350
Margot
4 dec 20232 minuten om te lezen
Vrolijke kerst pickles
Deze super gezonde pickles brengen meteen de kerstsfeer in jouw huis én ze maken jouw kerstdiner à la minute tot een feestje. Het is ook...
2293
Margot
15 aug 20232 minuten om te lezen
Houmous met een twist
Je kunt me midden in de nacht wakker maken voor houmous met vers gebakken brood. Ok, ik geef toe dat ik wellicht wat verrast zou zijn...
2630
Margot
5 jun 20231 minuten om te lezen
Langzaam gegaarde knolselderij met gefermenteerde knoflook
De toegewijde volgers onder jullie weten dat ik fan ben van vegan bbq's. En nee, ik heb het hier niet over in de winkel gekochte...
2420
Margot
6 feb 20231 minuten om te lezen
De zuurkoolsalade van mijn oma; jouw go-to fermentatierecept.
Zo lang als ik me kan herinneren was ik gek op de salades van mijn Poolse oma. De ingrediënten mocht ik zelf plukken in de moestuin...
4100
Margot
10 jan 20232 minuten om te lezen
Leven voor miso
Bij ons op de Pekelboerderij is het maar moeilijk voor te stellen hoe het leven was voordat we miso ontdekten. Er liepen al lopen altijd...
4640
Margot
14 sep 20222 minuten om te lezen
No waste kruidenpasta
Terwijl ik deze post schrijf zitten we midden in de verspillingsvrijeweek. Een week om aandacht te vragen voor de bizarre hoeveelheden...
4022
bottom of page