Ken je dat? Van die herfstdagen waar op buiten een waterig zonnetje schijnt, en waar je na, het werken in de tuin, binnen bij een haardvuurtje gaat zitten om op te warmen. Op dit soort dagen heb ik echt behoefte aan een warme lunch van comfort food. Als fermentista heb ik altijd wel een pot met oude kimchi staan die ik puur net te zuur vind, maar die ik zeker niet weg wil gooien. Een van de simpelste gerechtjes om daarmee te maken zijn deze heerlijke kimchi pannenkoekjes.
Wat is het toch fijn om op dit soort dagen een voorraadje kimchi in de kast te hebben staan. Heb jij ook zo'n voorraad met diverse kimchi's? Maak dan pannenkoekjes van twee verschillende soorten. En als je je nu afvraagt waarom je meerdere soorten kimchi zou hebben, of je wist überhaupt niet dat er meerdere soorten kimchi bestonden, dan is de kimchi workshop misschien wel iets voor jou. Je vindt ze hier wwww.fermfermentatie.nl/workshopsboeken
Natuurlijk hoef je voor dit recept niet persé oude kimchi te gebruiken, jonge kimchi en zelfs kimchi uit de winkel doen het prima in dit recept. Maar elke no waste toepassing verdient natuurlijk uitgebreid aandacht.