The workshops
At the moment all workshops by Ferm are given in Dutch and on locations in the Netherlands
Here you will find all fermentation workshops that can be booked via the webshop as well as offered to a closed group. In the webshop you will find all planned dates and locations and you can register immediately.
​
Ferm's fermentation workshops are always plant-based and seasonal. The offer is continuously updated and takes place at all kinds of locations in the Netherlands.
​
Are you looking for a workshop that is not listed yet? Or do you have a nice suggestion for a fermentation workshop? Then I would like to hear that:
Frisse bubbels
Ben jij op zoek naar een gezond alternatief voor frisdrank? Of wil je je gasten een bijzonder non-alcoholisch drankje aan kunnen bieden, zonder te vervallen in een standaard frisdrankassortiment? Willen je kinderen niets liever dan frisdrank drinken terwijl jij dat liever anders ziet? Check dan deze workshop en leer hoe je zelf gezonde frisdrank kunt brouwen.
​
Smaakmakers
Door bacteriën en schimmels gecontroleerd aan het werk te zetten creëer je ware smaakexplosies. Over de hele wereld vind je zogenaamde condimenten, je gebruikt ze om smaak toe te voegen in de keuken of op tafel. Denk daarbij aan sojasauzen, chutneys, azijnen, mosterds, miso’s, marinades, sambals. De lijst, smaken en toepassingen zijn eindeloos.
​
​
Basis technieken vegan fermentatie
Fermentatie maakt je eten en drinken nóg gezonder en bovendien smaakvoller. Kortom, een conserveringsmethode bij uitstek om te gebruiken bij een Vegan diëet.
​
In de basis workshop verteld Margot van Ferm vol passie wat fermentatie nou precies is en wat dit qua gezondheid en smaak voor je kan betekenen in een plantbased dieet. Je leert allerlei basistechnieken, gaat er hands-on mee aan de slag én je gaat uitgebreid proeven van verschillende fermenten. Na een inspirerende middag ga je naar huis met een heel regiment aan potten en/of flessen met zelfgemaakte fermentaties en starters om thuis oneindig mee door te fermenteren.
​
​
​
​
Tempeh &tofu
Tempeh en tofu bestonden al lang voordat de eerste vleesvervangers op de westerse markt verschenen. Ze zitten boordevol plantaardige proteïne maar zien er doorgaans ontaantrekkelijk uit en zijn bovendien vrij smakeloos. In deze workshop leer je hoe je zelf aantrekkelijke en smaakvolle tempeh maakt. Daarnaast ga je aan de slag met tofu en leer je hoe je zelf tofu maakt. Uiteraard ga je ook proeven en zul je ervaren welke smaaksensaties het fermenteren van tofu op kan leveren
​
​
​
​
Koken met Fermenten
Leuk al die bubbelende potjes in mijn keuken, maar hoe gebruik ik ze nu? In deze workshop leer je hoe je je fermenten kunt gebruiken, tijdens het koken, als smaakcombinantie op tafel, bij de borrel of gewoon als extraatje in je lunchbox.
Kimchi
Kimchi is een van de bekendste fermenten uit Azië, en er zijn eindeloos veel variaties mogelijk. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt zul je zelf de meest verrassende variaties bedenken.
​
In deze workshop leer je de basis technieken van Kimchi, ga je uitgebreid proeven en ga je hands-on aan de slag. Je gaat naar huis met een aantal potten zeer verschillende kimchi's, waarvan je vooraf niet wist dat ze bestonden. Uiteraard krijg je de recepten meteen mee zodat je thuis weet wat je te doen staat en je er eindeloos mee kunt varieren.
Frisse bubbels, gefermenteerde frisdrank
Ben jij op zoek naar een gezond alternatief voor frisdrank? Of wil je je gasten een bijzonder non-alcoholisch drankje aan kunnen bieden, zonder te vervallen in een standaard frisdrankassortiment? Willen je kinderen niets liever dan frisdrank drinken terwijl jij dat liever anders ziet? Check dan deze workshop en leer hoe je zelf gezonde frisdrank kunt brouwen.
​
Gefermenteerde Smaakmakers
Door bacteriën en schimmels gecontroleerd aan het werk te zetten creëer je ware smaakexplosies. Over de hele wereld vind je zogenaamde condimenten, je gebruikt ze om smaak toe te voegen in de keuken of op tafel. Denk daarbij aan sojasauzen, chutneys, azijnen, mosterds, miso’s, marinades, sambals. De lijst, smaken en toepassingen zijn eindeloos.
​
​
Basis technieken vegan fermentatie
Fermentatie maakt je eten en drinken nóg gezonder en bovendien smaakvoller. Kortom, een conserveringsmethode bij uitstek om te gebruiken bij een Vegan diëet.
​
In de basis workshop verteld Margot van Ferm vol passie wat fermentatie nou precies is en wat dit qua gezondheid en smaak voor je kan betekenen in een plantbased dieet. Je leert allerlei basistechnieken, gaat er hands-on mee aan de slag én je gaat uitgebreid proeven van verschillende fermenten. Na een inspirerende middag ga je naar huis met een heel regiment aan potten en/of flessen met zelfgemaakte fermentaties en starters om thuis oneindig mee door te fermenteren.
​
​
​
​
Tempeh &tofu
Tempeh en tofu bestonden al lang voordat de eerste vleesvervangers op de westerse markt verschenen. Ze zitten boordevol plantaardige proteïne maar zien er doorgaans ontaantrekkelijk uit en zijn bovendien vrij smakeloos. In deze workshop leer je hoe je zelf aantrekkelijke en smaakvolle tempeh maakt. Daarnaast ga je aan de slag met tofu en leer je hoe je zelf tofu maakt. Uiteraard ga je ook proeven en zul je ervaren welke smaaksensaties het fermenteren van tofu op kan leveren
​
​
​
​
Koken met Fermenten
Leuk al die bubbelende potjes in mijn keuken, maar hoe gebruik ik ze nu? In deze workshop leer je hoe je je fermenten kunt gebruiken, tijdens het koken, als smaakcombinantie op tafel, bij de borrel of gewoon als extraatje in je lunchbox.
Kimchi
Kimchi is een van de bekendste fermenten uit Azië, en er zijn eindeloos veel variaties mogelijk. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt zul je zelf de meest verrassende variaties bedenken.
​
In deze workshop leer je de basis technieken van Kimchi, ga je uitgebreid proeven en ga je hands-on aan de slag. Je gaat naar huis met een aantal potten zeer verschillende kimchi's, waarvan je vooraf niet wist dat ze bestonden. Uiteraard krijg je de recepten meteen mee zodat je thuis weet wat je te doen staat en je er eindeloos mee kunt varieren.
Plantaardige zuivel
Inmiddels is er een breed assortiment aan plantaardige zuivel te koop in de winkel. Maar zelf zuivel maken blijft toch wel het allerleukste. En, zoals bij alles, zelfgemaakte zuivel smaakt toch echt lekkerder.
​
In deze workshop ga je aan de slag met verschillende technieken om zelf plantaardige zuivel te maken en te fermenteren. Na deze workshop heb je de basis onder de knie en kun je thuis verder aan de slag met variaties.
​
Basis technieken vegan fermentatie
Fermentatie maakt je eten en drinken nóg gezonder en bovendien smaakvoller. Kortom, een conserveringsmethode bij uitstek om te gebruiken bij een Vegan diëet.
​
In de basis workshop verteld Margot van Ferm vol passie wat fermentatie nou precies is en wat dit qua gezondheid en smaak voor je kan betekenen in een plantbased dieet. Je leert allerlei basistechnieken, gaat er hands-on mee aan de slag én je gaat uitgebreid proeven van verschillende fermenten. Na een inspirerende middag ga je naar huis met een heel regiment aan potten en/of flessen met zelfgemaakte fermentaties en starters om thuis oneindig mee door te fermenteren.
​
​
​
​
Frisse bubbels, gefermenteerde frisdrank
Ben jij op zoek naar een gezond alternatief voor frisdrank? Of wil je je gasten een bijzonder non-alcoholisch drankje aan kunnen bieden, zonder te vervallen in een standaard frisdrankassortiment? Willen je kinderen niets liever dan frisdrank drinken terwijl jij dat liever anders ziet? Check dan deze workshop en leer hoe je zelf gezonde frisdrank kunt brouwen.
​
Gefermenteerde Smaakmakers
Door bacteriën en schimmels gecontroleerd aan het werk te zetten creëer je ware smaakexplosies. Over de hele wereld vind je zogenaamde condimenten, je gebruikt ze om smaak toe te voegen in de keuken of op tafel. Denk daarbij aan sojasauzen, chutneys, azijnen, mosterds, miso’s, marinades, sambals. De lijst, smaken en toepassingen zijn eindeloos.
​
​
Koji, miso & meer
Koji is een wonderbaarlijke japanse schimmel fermentatie die aan de basis ligt van miso, shoyu, sake, zwarte bonensaus en nog vele andere japanse fermenten.
​
In deze workshop ga je natuurlijk uitgebreid proeven. Je gaat hands-on zelf koji maken, leert hoe je met eenvoudige materialen thuis een incubator kunt bouwen én je gaat aan de slag met verschillende soorten koji om met ingrediënten van eigen bodem miso en shoyu te fermenteren. Nieuwsgierig? Via onderstaande knop zie je wanneer de Koji workshop ingepland is en of er nog tickets beschikbaar zijn.
​
Tempeh &tofu
Tempeh en tofu bestonden al lang voordat de eerste vleesvervangers op de westerse markt verschenen. Ze zitten boordevol plantaardige proteïne maar zien er doorgaans ontaantrekkelijk uit en zijn bovendien vrij smakeloos. In deze workshop leer je hoe je zelf aantrekkelijke en smaakvolle tempeh maakt. Daarnaast ga je aan de slag met tofu en leer je hoe je zelf tofu maakt. Uiteraard ga je ook proeven en zul je ervaren welke smaaksensaties het fermenteren van tofu op kan leveren
​
​
​
​
Koken met Fermenten
Leuk al die bubbelende potjes in mijn keuken, maar hoe gebruik ik ze nu? In deze workshop leer je hoe je je fermenten kunt gebruiken, tijdens het koken, als smaakcombinantie op tafel, bij de borrel of gewoon als extraatje in je lunchbox.
Kimchi
Kimchi is een van de bekendste fermenten uit Azië, en er zijn eindeloos veel variaties mogelijk. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt zul je zelf de meest verrassende variaties bedenken.
​
In deze workshop leer je de basis technieken van Kimchi, ga je uitgebreid proeven en ga je hands-on aan de slag. Je gaat naar huis met een aantal potten zeer verschillende kimchi's, waarvan je vooraf niet wist dat ze bestonden. Uiteraard krijg je de recepten meteen mee zodat je thuis weet wat je te doen staat en je er eindeloos mee kunt varieren.
Plantaardige zuivel
Inmiddels is er een breed assortiment aan plantaardige zuivel te koop in de winkel. Maar zelf zuivel maken blijft toch wel het allerleukste. En, zoals bij alles, zelfgemaakte zuivel smaakt toch echt lekkerder.
​
In deze workshop ga je aan de slag met verschillende technieken om zelf plantaardige zuivel te maken en te fermenteren. Na deze workshop heb je de basis onder de knie en kun je thuis verder aan de slag met variaties. Nieuwsgierig? Laat me je op de hoogte houden via onderstaande knop
​