Gevriesdroogde melk kefir cultuur voor maximaal 1000L plantaardige melkkefir.
Met deze cultuur maak je een Vegan melk kefir die werkelijk dik wordt wanneer je deze maakt met soyamelk. Deze melkkefir is rijk aan probiotica en vitaminen, maar wordt niet gevoed met dierlijke melksuikers. De cultuur zelf is ook volledig zonder dierlijke zuivel gekweekt.
Wanneer je deze cultuur gebruikt met andere plantaardige melksoorten dan soja yoghurt, dan wordt het eindresultaat niet zo dik. Het zal echter wel alle probiotica en vitaminen bevatten.
Vegan melkkefir
1. Mix de inhoud van 1 sachet met een paar lepels plantaardige melk
2. Roer todat het een glad papjes vormt zonder klontjes
3. Voeg het papje toe aan 2 liter plantaardige melk.
4. Sluit de pot af en zet op een plek waar het 17-21˚
5. Na 24 uur zit je plantaardige melkkefir boordevol probiotica en kun je het opdrinken of in de koelkast bewaren, wil je de kefir echter nog zuurder hebben, laat de het dan nog maximaal 12 uur door fermenteren.
Houdt van elke batch die je maakt twee eetlepels kefir over, om je volgende batch mee te maken ivp van met de poeder uit het sachet. Je kunt dit tot 4 á 5 keer doen. Check de link hier onder om nog veel meer kefir uit de starter poeder te halen.
TIP: Lees HIER hoe je van je eerste batch vegan melkkefir een Moeder batch maakt, waardoor je veel langer met je sachets kunt doen; tot wel 500L.
6 gram gevriesdroogde starter voor 60L of 1000L vegan melkkefir. Door eerst een moederbatch te maken, haal je maximaal 1000L vegan melkkefir uit deze verpakking.